PLATLET RICH PLASMA

De behandeling met PRP (Platelet Rich Plasma) is uniek. PRP bestaat uit gefilterd plasma van uw eigen bloed. In dit plasma zit een hoge concentratie bloedplaatjes en actieve groeifactoren. In de huid werken PRP-injecties verjongend, verstevigend en hydraterend.

Bij een behandeling met PRP nemen we eerst een kleine hoeveelheid bloed bij u af. Dit bloed wordt vervolgens gecentrifugeerd, Nadat het PRP succesvol van de rest van het bloed gescheiden is, kan de behandeling beginnen. Het Plaatjes Rijk Plasma wordt,  door een dunne naald geïnjecteerd in de huid. Wat deze behandeling zo bijzonder maakt, is dat we met de kracht van uw eigen bloed, de vitaliteit van uw huid terugbrengen

Platlet rich plasma (PRP) wordt tegenwoordig steeds vaker wordt uitgevoerd bij mensen die last hebben van haaruitval. Door PRP toe te dienen aan de hoofdhuid, worden haarzakjes sterker. Het heeft dus een positieve effect op de haargroei. Zowel mannen als vrouwen kunnen last krijgen van haaruitval en dunner wordend haar. Hoewel de oorzaken tussen mannen en vrouwen kunnen verschillen. Hoe eerder u begint met een behandeling, hoe groter de kans op succes en het behouden van uw haar. PRP en mesotherapie kunnen hierbij een effectieve rol spelen.

Lichaamseigen Platelet Rich Plasma stimuleert haargroei

PRP is geheel lichaamseigen. We nemen een beetje van uw bloed af dat we vervolgens centrifugeren. Zo scheiden we het plaatjesrijke bloedplasma. Deze bloedplaatjes zijn rijk aan lichaamseigen groeifactoren. Gezonde haarzakjes zorgen voor gezonde haren en overleven door de voeding die ze krijgen. Door de haarzakjes te voeden met PRP, wordt de natuurlijke groei van de haarzakjes versterkt. De behandeling is ook geschikt voor het stimuleren van de haargroei na een haartransplantatie.

Wat doen de groeifactoren in PRP?

 • verbeteren de bloedsomloop van de haarzakjes
 • stimuleren de groei van de haarfollikel
 • maken haarzakjes gezond en sterk
 • verminderen ontstekingen

Nadat bij u bloed is afgenomen en dit is gecentrifugeerd, wordt het PRP door middel van hele kleine injecties (micro-injecties) in de hoofdhuid gebracht op de plekken waar uw haar uitvalt of dunner wordt. In de meeste gevallen adviseren wij 4 opeenvolgende behandelingen met een tussenpauze van minimaal 4 weken. U start met een kuur van 4 behandelingen. Twee maanden daarna beoordelen we het resultaat. Bij een positief resultaat wordt aanbevolen om de behandendeling 1- of 2-jaarlijks te herhalen. De PRP-behandeling is weinig belastend; u kunt gewoon doorgaan met uw dagelijkse bezigheden.

De kwaliteit van huid kan verbeterd worden met Prp. Collageenaanmaak  in de huid wordt gestimuleerd waardoor deze jonger en strakker wordt. Het heeft een gunstig effect bij een doffe of vermoeide huid, die wat verslapt en droog is. Het doel is niet zo zeer het vullen van de rimpels, maar het stimuleren van de aanmaak van collageen in de huid.

Indicaties:

 • Egaliseren en verstevigen van de huid
 • Aanpak van fijne lijntjes
 • Lichte pigmentverkleuringen
 • Opfrissing van de huid
 • Stimuleren van collageen
 • Preventief tegen huidveroudering

PRP kan uitgevoerd worden op verschillende zones:

 • Gelaat
 • Haar (om de haargroei te stimuleren en de kwaliteit van het haar te verbeteren)
 • Decolleté en hals
 • Handruggen

Tijdens deze behandeling wordt er een kleine hoeveelheid bloed bij u afgenomen. Deze hoeveelheid wordt samen met hyaluronzuur gecentrifugeerd.  Het bloedplasma bevat een zeer hoge concentratie aan actieve groeimiddelen. De huid wordt eerst ingesmeerd met een verdovende crème alvorens de behandeling wordt gestart. Door middel van microneedling wordt uw bloedplasma in de huid gesluisd.

Resultaat:

Na de behandeling voelt de behandelde zone branderig, trekkerig en droog aan. Na 2 uur mag u een hydraterende crème gebruiken om de huid wat meer comfort te geven. Het trekkerige en branderig gevoel kan 2-3 dagen na de behandeling aanhouden.

Het effect van deze behandeling is zichtbaar na 4 weken. Wij raden 3 behandelingen in kuurvorm aan om een optimaal resultaat te kunnen bereiken. Jaarlijks dient men 1-2 onderhoudsbehandeling te laten doen om het effect te behouden.