PIGMENTVLEKKEN

Pigment of ouderdomsvlekken komen veel voor. De meeste mensen vanaf middelbare leeftijd hebben wel één of meer van die donkere vlekjes op hun huid. Maar ook op jongere leeftijd kan men al last hebben van pigmentvlekken. Deze pigmentvlekjes ontstaan vooral op een huid dat veelvuldig is blootgesteld aan de zon zoals, handruggen, decolleté en het gezicht.
De oorzaak van een pigmentvlek kan verschillen, ze kunnen bijvoorbeeld ontstaan door blootstelling aan de zon, huidveroudering, maar ook als gevolg van hormonale schommelingen of ziekten. Er zijn verschillende soorten pigmentvlekken, Lees hieronder meer over de verschillende soorten pigmentvlekken die je kunt onderscheiden:

  • Aangeboren pigmentvlekken: Sommige pigmentvlekken zijn aangeboren en vanaf de geboorte of op jonge leeftijd aanwezig.
  • Ouderdomsvlekken: ouderdomsvlekken zijn verkleurde plekjes op de huid die met name in het gezicht, op handruggen, op onderbenen en in het decolleté voorkomen. Ze worden veroorzaakt doordat de pigmentcellen beschadigd zijn door jarenlange blootstelling aan uv-straling.
  • Melasma (zwangerschapsmasker): komt met name voor bij zwangere vrouwen. Het wordt veroorzaakt door hormonale schommelingen tijdens de zwangerschap of door de anticonceptiepil.
  • Hyperpigmentatie na huidletsel: Ontstaat na een ontsteking of beschadiging van de huid. Het is een vlakke donkere verkleuring op de huid die ontstaat bijvoorbeeld als gevolg van eczeem, acne, psoriasis of insectenbeten. Het komt zowel voor bij mannen als vrouwen.
The Skincare Clinic biedt verschillende behandelingen om snel en doeltreffend pigmentvlekken en te behandelen:

Sommige vormen van hyperpigmentaties zijn goed behandelbaar maar andere weer niet. Wij doen altijd eerst een huidanalyse om eerst de oorzaak op te sporen en die eerst aan te pakken.