Injectables

Injectables ( botulinetoxine en fillers) zijn behandelingen die met een injectie worden uitgevoerd. The Skincare Clinic biedt diverse injectables aan voor bijvoorbeeld een jonger ogende huid, rimpelbehandeling, liquid facelift en als behandeling tegen bijvoorbeeld tandenknarsen.

Het verschil tussen Botulinetoxine en Fillers

Fillers worden niet zoals Botulinetoxine in de spieren gespoten maar in de verschillende huidlagen. De biologische fillers zorgen voor volumetoename op plekken waar het volume is afgenomen zoals in de wangen. Daarnaast worden de fillers gebruikt om rimpels op te vullen en om stevigheid te creƫren zoals bij het liften van de mondhoeken. Het effect van injecteren van een filler is direct zichtbaar.

Hoewel beide injectables gebruikt kunnen worden om rimpels te behandelen, werken de twee op een andere manier. Fillers worden met name gebruikt om de rimpels op te vullen en de huid te verjongen. Daarentegen wordt botox (botuline toxine) gebruikt om de spier zelf te ontspannen, waardoor rimpels verminderen.

De werkzame stoffen zijn ook anders: Fillers bestaan voornamelijk uit hyaluronzuur, calcium en stimuleren de aanmaak van collageen. Botulinetoxine is een eiwit aangemaakt door de clostridium botulinium bacterie. Botuline Toxinen verslappen de spierbeweging waar rimpels door veroorzaakt worden.

De beide behandelingen versterken elkaar en worden dan ook vaak in combinatie met elkaar gebruikt.