MICRO-NEEDLING

Micro-needling met een dermapen is een procedure waarbij met een pen de huid op uiterst zachte en gecontroleerde wijze doelgericht en met vooraf bepaalde diepte wordt geperforeerd met zeer fijne naaldjes van chirurgisch staal. De huid wordt zo aangezet tot het aanmaken van collageen. Tijdens de behandeling wordt gebruikt gemaakt van voedende serums om de huid een boost te geven. Na de behandeling is niet direct resultaat te zien. Dit komt, omdat de huid zes tot acht weken nodig heeft om collageen te kunnen vormen. De vorming van collageen gaat nog maandenlang na de microneedlingbehandeling door! De huid krijgt een steeds gezondere kleur en wordt steeds gladder en strakker!
Voor een optimale behandeling, wordt een microneedling behandeling gecombineerd met de thuisverzorgingsproducten.

De microneedling behandeling is geschikt voor de volgende huidaandoeningen:
 • Grove poriën/ onzuivere huid
 • Acne littekens
 • Striae
 • Cellulitis
 • Melasma (zwangerschapsmasker)
 • Door de zon beschadigde huid
 • Rimpels/ fijne lijntjes

Na een dermapen behandeling kan de huid laten schilferen, dit verdwijnt binnen enkele dagen. Dit is een positief effect omdat er versneld nieuwe huidcellen worden aangemaakt in de huid. Na de behandeling kan het voorkomen dat de huid enigszins roder kleurt en/of rode puntjes in de huid ontstaan.

Een kuur van 4 tot 6 behandelingen wordt aangeraden. Het benodigde aantal behandelingen is afhankelijk van leeftijd, huidconditie en behandelindicatie.

Radio Frequente Microneedling is een behandeling waarbij we de huid verbeteren door met microneedling RF (Radio Frequente) ernergie in de huid brengen. Rf microneeling geeft een sterke stimulatie van collageen en elastine.

Verschil microneedling vs RF microneedling:

De overeenkomst tussen RF microneeling vs microneedling zit in de naam en dat er naaldjes bij gebruikt worden, maar verder is de behandeling totaal verschillend.

De gewone Microneedling is een behandeling waarbij we de huid verbeteren door gerichte schade te maken aan de oppervlakte van de huid, de epidermis. Met een dermapen creëren we honderden verticale micro wondjes per seconde in de epidermis. Het natuurlijke herstel/wond genezingsproces van de opperhuid wordt op deze manier geactiveerd. Deze behandeling geeft wel een mooie verbeterde doorbloeding waardoor de huid er gezond, glad en fris uitziet.

RF Microneedling is een behandeling die zich richt op de diepere laag van de huid. Diep in de huid zitten cellen die de fibroblasten, collageen en elastine aanmaken. Bij klassieke manier van microneedling word er handmatig of mechanisch naadjes over de huid geduwd.
Met de Microneedling RF behandeling word er door middel van micro gouden naaldjes warmte dieper in de huid gebracht. De micronaaldjes gaan gecontroleerd en tegelijk onderhuids en geven daar de RF af, waarbij de bovenste laag van de huid niet te veel schade krijgt.
deze combinatie zorgt in een behandeling voor meer resultaat met minimaal hersteltijd.

RF microneedling kan de volgende huid problemen aanpakken:

 • Fijne lijnen en rimpels op gelaat, hals en decollete
 • Grove poriën
 • (Acne)littekens
 • Zonbeschadigde huid
 • Gedehydrateerde huid
 • Acne

Na een microneedling behandeling kan de huid laten schilferen, dit verdwijnt binnen enkele dagen. Dit is een positief effect omdat er versneld nieuwe huidcellen worden aangemaakt in de huid. Na de behandeling kan het voorkomen dat de huid enigszins roder kleurt en/of rode puntjes in de huid ontstaan.

Het resultaat

Na de eerste behandeling is er een mooie resultaat te zien. Dit wordt gedurende 2-3 maanden steeds mooier. Geadviseerd wordt om 3-6 behandelingen te doen voor het beste resultaat.