MICRODERMABRASIE

Microdermabrasie is een intensieve peeling met een apparaat om dode huidcellen te verwijderen. De huid wordt vacuüm gezogen en tegelijkertijd worden micro-kristallen tegen de huid gespoten. De kristallen zijn gemaakt van aluminiumoxide en geven geen beschadigingen aan de huid. Des te meer behandelingen je ondergaat, des te mooier het resultaat zal zijn.Microdermabrasie werkt in de opperhuid, doordat het de dode huidcellen verwijdert is de huid nu beter in staat om werkstoffen op te nemen waardoor deze meer effect hebben in de huid. De huid krijgt tevens een betere doorbloeding en stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen. Ook worden de poriën minder grof en kunnen pigmentvlekjes en fijne rimpeltjes vervagen. De huid zal na de behandeling veel gladder aanvoelen en er egaler en mooier uitzien. Wat de huid normaal gesproken zelf doet in 28 dagen, kan dankzij deze behandeling sneller gaan.

 

Een microdermabrasie behandeling kan de volgende huid problemen aanpakken:
  • Ondiepe rimpels/ fijne lijntjes
  • pigmentvlekken
  • futloze, droge en ruwe huid
  • rokershuid
  • een door de zon beschadigde huid
  • vette huid/ acne huid
  • acne littekens
  • verstopte en grove poriën
  • littekens
  • striae
Verbetering van de huidconditie:

Voor een onregelmatige huid is microdermabrasie een goede oplossing. Bij acneacnelittekens en vergrote poriën zorgt de behandeling voor een egalere huid. Door het verwijderen van een dun laagje van de dode huidcellen ziet de huidtoon er frisser en stralender uit. Bij bijvoorbeeld acne worden de poriën en verstopte talgklieren diep gereinigd. Tijdens de behandeling werken we met steriele zandkristallen en een vacuümsysteem. Hierdoor laten de dode huidcellen los. Deze zuigen we, samen met de zandkristallen, weer op.

Afhankelijk van uw huid kiezen we het diepteniveau van de behandeling. Vaak zijn er meerdere behandelingen nodig voor een goed resultaat. Microdermabrasie is geschikt voor ieder huidtype. Het herstel gaat snel: als u al last van roodheid heeft, is dit binnen een dag verdwenen. 

Er kan lichte zwelling en roodheid ontstaan. Dit verdwijnt vaak binnen enkele uren tot na een aantal dagen. Het is niet aan te raden om binnen 24 uur na de behandeling make-up te gebruiken. De huid is kwetsbaar voor het indringen van bacteriën.  Massages en scrubben vermijden tot 1 week na de behandeling.

Het is belangrijk om tijdens de behandelperiode en 2-3 weken na de laatste behandeling direct zonlicht te vermijden. Maak gebruik van een beschermingsfactor met SPF 30 of hoger om veranderingen van de huidskleur te voorkomen.

Ultrapeel II